Gulyás szerint másfél hónapja kiadott az Emmi egy járványról szóló kutatást, ennek ellenére mégsem lehet sehol megtalálni azt

2022. február 22. – 15:11

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor tavaly beszélt arról, hogy az Akadémiával és kisebb tudóscsoportokkal egyeztetve kért egy elemzést arról, hogy mi az oka, hogy a magyar társadalom „láthatóan sérülékenyebb” a járvánnyal szemben, mint mások. Az elemzés elkészítése azután merült fel, hogy több sajtóorgánum is arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy miért haltak meg többen Magyarországon a járvány alatt, mint „a kísérleti laboratóriumnak” számító Ausztriában.

Mint a 444 írja, a lap többször érdeklődött az elemzésről Gulyás Gergelynél, aki folyamatosan türelmet kért. A múlt heti kormányinfón ezzel szemben azt válaszolta az újságírói kérdésre, hogy

„azt hittem, azért szabadultam meg ezektől a kérdésektől, mert az Emmi, Kásler miniszter úr publikált egy ilyen jelentést. (...) Úgy tudom, hogy ez másfél hónapja megtörtént, azóta nem is kérdeztek, ebből gondolom, hogy ez volt az. (...) Ha nem, akkor állok rendelkezésre a következő kormányinfón.”

A 444 ezután a felmerült tanulmányról kérdezte a Miniszterelnökséget és az Emmit is, választ azonban egyiktől sem kaptak.

Mint írják, egyetlen nyilvános tanulmányról tudni, amihez Kásler Miklósnak is köze volt, de az az oltások hatékonyságáról szól, és novemberben tették közzé. Kásler januárban egy interjúban beszélt „egy magyar kutatásról”, amely a járvánnyal kapcsolatos halálozási rizikókat mérte fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!