97-en haltak meg egy nap alatt, 8883 új fertőzöttet találtak

2022. február 16. – 09:06

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek: 8883 (az előző napi adathoz képest +4472)
  • Új tesztek száma: 17 933 (az előző napi adathoz képest +10 248)
  • Új halálos áldozatok száma: 97 (az előző napi adathoz képest -26)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 5166 (az előző napi adathoz képest -125)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma:  203 (az előző napi adathoz képest -8)
  • Az első dózissal oltottak száma: 6 384 088 (az előző napi adathoz képest +529)
  • A második dózissal is beoltottak száma: 6 144 019 (az előző napi adathoz képest +1581)
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 773 694 (az előző napi adathoz képest +2241)

– tették közzé a friss adatokat a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon.

Csütörtökön, pénteken és szombaton februárban is előzetes regisztráció nélkül oltathatják be magukat az érintettek. Az 5–11 éves korosztályban már több mint 87 ezren, a 12–17 éves korosztályban 277 ezren adatták be az oltást.

Kedden újabb szállítmány érkezett a Pfizer 5–11 éveseknek szánt oltóanyagából, ez már a hetedik, és 36 ezer adag oltóanyagot tartalmaz.

Továbbra is magas szinten stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden. Számottevő emelkedés vagy csökkenés egyik vizsgálatba vont város esetében sem tapasztalható, a vírus örökítőanyag-koncentrációja mindenütt az „emelkedett” kategóriába sorolható.

A sok koronavírusos dolgozó miatt felvételi zárlatot rendeltek el a Mohácsi Kórház szülészeti osztályán, a főigazgató szerint a rendkívüli helyzet várhatóan két-három hétig fog tartani.

Egy szakmai ellenőrzésre váró tanulmány szerint egy oltatlannál csak az omikron ellen alakul ki természetes immunitás, ha azt a variánst kapja el, a többi ellen nem. A dél-afrikai kutatók vizsgálatai szerint egy oltott fertőzöttnél ezzel szemben minden ismert variánssal szemben kialakul immunitás, ha elkapja az omikront.

Lazítások kezdődnek Európa több országában

A korlátozások fokozatos feloldását javasolja a szlovén kormány járvánnyal foglalkozó csoportja. Ez alapján nem kellene többé Covid-igazolvány és negatív teszt a bankokban, a postákon, a közigazgatási intézményekben és az üzletekben. A korlátozások fokozatos feloldásáról a kormány dönt majd a héten.

Németország túljutott a koronavírus-járvány ötödik hullámának csúcsán, így el lehet kezdeni a járványlassító korlátozások lazítását – jelentette be az egészségügyi miniszter. A terv szerint első lépésként tízről húszra emelnék a létszámhatárt az oltottak és a fertőzésen igazoltan átesettek részvételével tartott családi eseményeken és egyéb magánrendezvényeken. Eltörölnék azt a szabályt is, hogy az oltatlanok kizárólag az alapellátást biztosító üzletekbe léphetnek be. A közösségi maszkviselés, a társas távolságtartás a tavasz kezdetével is érvényben maradna.

Franciaországban folytatódik a korlátozások feloldása, szerdától több mint két hónap után újra kinyithatnak az éjszakai szórakozóhelyek és diszkók, ismét lehet álló közönséggel koncertet rendezni, illetve táncolni a koncerteken, állva fogyasztani a vendéglátóhelyeken, és ismét engedélyezik az étel- és italfogyasztást a közlekedési járműveken, a stadionokban, a színházakban, a mozikban.

Új-Zélandon már kilenc napja nem mozdulnak a wellingtoni parlament elől a tiltakozók, akik a kanadai kamionosok tüntetésein felbuzdulva teherautókkal, furgonokkal és motorkerékpárokkal zárnak el több utat a törvényhozásnál. Szerdán rengetegen gyűltek össze a parlament épületénél, a tüntetők között gyerekek is voltak.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!