315 óvodás került karanténba Budapest III. kerületében

2022. január 20. – 08:54

Másolás

Vágólapra másolva

Budapest III. kerületében 18 óvodai csoport, összesen 315 gyerek került karanténba a koronavírus-járvány terjedése miatt. Van olyan fővárosi óvoda is, amelyet teljesen be kellett zárni – írja az Eduline.

A II. kerület tizenkét önkormányzati fenntartású óvodája közül nyolcban van legalább egy csoport otthon, egy óvodának pedig az összes csoportjában rendkívüli szünetet rendeltek el. Mindez körülbelül 374 gyereket érint – közölte a II. kerületi önkormányzat.

A XII. kerületben minden ötödik óvodai csoport karanténba kényszerült – közölte a helyi önkormányzat. A hét elején az önkormányzat által fenntartott óvodák 66 csoportjából 13 volt karanténban, összesen 11 gyereknél és 10 dolgozónál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A Normafa Óvodában például az összes csoportnál karantént kellett elrendelni – tették hozzá.

A koronavírus vidéki óvodákban is megjelent. Gyömrőn január 26-ig csak ügyelet lesz a Kastélydomb Óvodában, mert ötből négy csoport is karanténba került, a tizennégy dolgozóból pedig csak négyen munkaképesek – írja az önkormányzat közleménye.

A Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda egyik tagintézményében két csoport került karanténba. Zalaegerszegen hét óvodában van igazoltan fertőzött gyerek vagy dolgozó – írta Facebook-oldalán Balaicz Zoltán, a város polgármestere.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!