Kétszázezer is lehet a napi fertőzöttek valódi száma Izraelben, mondja a koronavírus elleni védekezésért felelős professzor

2022. január 19. – 15:12

Másolás

Vágólapra másolva

Akár kétszázezer is lehetett az új fertőzöttek valódi száma kedden Izraelben – mondta Nachman Ash professzor, a koronavírus elleni védekezésért felelős biztos.

A kedden teszteltek körében 71 593 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Izraelben, ami a legnagyobb napi fertőzésszám a járvány közel két évvel ezelőtti kezdete óta. Ugyanakkor Nachman Ash, az egészségügyi minisztérium igazgatója szerint a valódi szám ennek a két-háromszorosa lehet, elérheti a kétszázezret is a jelentős arányú tünetmentes esetek okán – írja az MTI.

Tesztközpont Tel-Avivban 2022. január 10-én – Fotó: Jack Guez / AFP
Tesztközpont Tel-Avivban 2022. január 10-én – Fotó: Jack Guez / AFP

Az egészségügyi minisztérium vasárnap óta nem közli a friss járványügyi adatokat a számítógépes rendszer hibája miatt. Az adatbázisok kialakításakor nem számítottak ilyen nagy számokra, ezért most át kell alakítani a rendszert.

A fertőzöttek magas napi száma ellenére jelenleg csak 526 súlyos beteget ápolnak az izraeli kórházakban. Eran Szegál professzor, a Weizman Tudományos Intézet biológus és statisztikus szakembere szerint a súlyos esetek maximális száma ezer körül alakulhat. Az előző, delta variáns okozta hullám idején 1200 körül alakult a súlyos esetek száma.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!