A Semmelweis Egyetemen a koronavírusos betegek kb. 90 százaléka meggyógyult

2022. január 14. – 13:09

Másolás

Vágólapra másolva

A Semmelweis Egyetemen 2020. március és 2022. január 11. között 6456 járó- és 8173 fekvőbeteget kezeltek a koronavírussal összefüggésben, 200 esetben ráadásul más kórházból szállították át gyakran súlyos állapotban a kórházba. A statisztikai adatok kedvező eredményt mutatnak a kórházi kezelést illetően: 14 629 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 1521 fő halt meg – közölte az egyetem a Portfolio kérdésére. Ez azt jelenti, hogy az egyetemen 10 százalék körüli a halálozási ráta a koronavírussal összefüggésben.

Ez azért nagyon fontos, mert Kásler Miklós Emmi-miniszter nemrég azt mondta, hogy a negyedik hullámban 450 ezer fertőzöttből 17 ezren kerültek kórházba és 9485-en haltak meg koronavírus-fertőzöttként, ami kb. 55 százalékos halálozási rátát jelent. A lap a Semmelweis Egyetem közlése alapján arra a következtetésre jutott, hogy a kórházakban sokkal jobb lehet a helyzet, mint arról Kásler beszélt.

A Portfolio és a Telex is kereste az Emmit, hogy helyesek-e Kásler által bemondott számok – egyelőre nem érkezett válasz.

A koronavírusban elhunyt áldozatok száma január 11-én haladta meg a negyvenezret.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass