Félmillió adag AstraZenecát kap Banglades Magyarországtól

2021. december 22. – 06:36

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország 530 ezer adag koronavírus elleni AstraZeneca-vakcinát biztosít Bangladesnek – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalára szerda reggel feltöltött videóban.

Szijjártó Péter azt mondta, hogy Magyarország ezzel segít felgyorsítani a bangladesi oltási kampányt, és hozzájárul ahhoz, hogy az emberek a világ azon táján is nagyobb biztonságban legyenek – írta az MTI.

Szijjártó szerint a magyarok „Európa leggyorsabb oltási kampányát” tudták megkezdeni tavasszal. Ennek köszönhetően az emberek életét és munkahelyét is biztonságba tudták helyezni.

Magyarországon sok millió vakcina van raktáron, ami lehetővé teszi, hogy mindenki megkapja az első, a második vagy akár a harmadik oltást is. „Ráadásul most tudunk segíteni másoknak is” – tette hozzá a miniszter, kiemelve: ez egy globális járvány, „mi annál nagyobb biztonságban vagyunk, minél (...) gyorsabban oltanak a világ többi országában is”. Főleg azon államokban, ahol sokan élnek, és ahonnan sokan utaznak Európába irányába.

„Ezért minden idők második legnagyobb vakcinasegítségét nyújtjuk, ezúttal Bangladesnek” – emelte ki.

Szijjártó Péter közölte, hogy a Magyarország területénél alig másfélszer nagyobb, de 160 millió lakosú Bangladessel Magyarországnak kifejezetten jó az együttműködése politikai, gazdasági és energetikai szempontból egyaránt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!