Szijjártó: A következő oltóanyag-szállítmányban nem lesznek keleti vakcinák

2021. november 22. – 13:12

Másolás

Vágólapra másolva

„Jelenleg sem a Szputnyik, sem a Sinopharm oltóanyagok gyártóival nem állunk tárgyalásban újabb, Magyarországra irányuló szállítmányokról. A következő vakcinaszállítmányban egészen biztosan nem lesznek keleti vakcinák. Mind a Szputnyik, mind a Sinopharm szállítói teljesítették azokat a szerződéseket, amelyeket korábban megkötöttünk”

mondta Szijjártó Péter az ATV kérdésére, hogy abban az 5 milliós vakcinaszállítmányban, amit még a meglévő 10 millión felül megrendelt a kormány, nyugati oltóanyagok lesznek-e, például Pfizer, vagy keletiek, Szputnyik és Sinopharm.

Az ATV Híradót a már meglévő, rendelkezésre álló 10 millió vakcináról az operatív törzs úgy tájékoztatta, hogy annak 80 százaléka nyugati.

Most sajtótájékoztatón Szijjártó Péter azt mondta: a jelenlegi tárgyalásaik az orosz közvetlen állami befektetési alappal, amely a Szputnyik gyártását felügyeli, illetőleg a Sinopharmmal arra korlátozódnak, hogy a leendő nemzeti oltóanyaggyárban e két oltóanyag licenc alapján gyárthassunk. „De szállításról nincsen tárgyalás, a következő szállítmányon keleti vakcina egyáltalán nem lesz” – jelentette ki.

A külügyminiszter hozzátette, hogy a minisztériumában kötelezővé tették az oltást.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass