Olyan rendőröket keresnek Romániában, akik meg merik büntetni a járványügyi szabályokat megsértő államfőt

2021. november 17. – 16:59

Másolás

Vágólapra másolva

Olyan rendőröket keres a romániai Europol rendőrszakszervezet, akik meg merik büntetni Klaus Iohannis államfőt, amiért nem viselt védőmaszkot pártja kongresszusán – írja a Transindex.

Az ügy előzménye, hogy Iohannist maszk nélkül fotózták le a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kongresszusán, amivel megsértette a járványügyi szabályokat. Elméletben ezért büntetést kellett volna kapnia, ám ez nem történt meg. Az államfőt a kongresszus után valaki feljelentette a maszkviselés elmulasztása miatt, magyarázkodásra kényszerítve a bukaresti rendőrkapitányságot.

A rendőrség vezetői szerint azért nem indult eljárás az ügyben, mert a teremben egy rendőr sem akadt, aki a saját szemével látta volna, hogy az elnökön nincs maszk. Az erről készült fotókat valamiért nem találták elég bizonyító erejűnek. Ez az indoklás annyira kiakasztotta az Europol Szakszervezetet, hogy a Facebook-oldalukon kérték számon a rendőrséget.

„Ez az értelmetlen indoklás sérti a románok intelligenciáját, akik elviselték a rendszertelenül alkalmazott korlátozásokat. És arról árulkodik, hogy a belügyminisztériumba beszivárgott a politika rákfenéje. Jelenleg a román rendőrség a törvényt a státusz, a társadalmi helyzet és a párttól kapott irányelvek szerint alkalmazza.

Segítsen nekünk találni egy rendőrt, aki megbünteti Klaus Iohannis román elnököt, amiért maszk nélkül vett részt a PNL kongresszusán. Úgy, ahogyan több százezer román állampolgárt megbüntettek már”

– írták, és hozzátették, hogy a járvány kezdete óta már több ezer állampolgárt büntettek meg a szabályok megsértéséért pusztán videók és fényképek alapján.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!