Oltási akcióhéttel akar javítani az átoltottságon a magyar kormány

2021. november 4. – 13:47

Másolás

Vágólapra másolva

Bár tavasszal az átoltottság jó arányú volt Magyarországon, azóta megtorpant a növekedés, amin most a kormány oltási akcióhéttel próbál javítani. Oltatlanok regisztráció nélkül, a második, harmadik oltásra jelentkezők időpontfoglalás nélkül érkezhetnek majd.

Az akcióhetet november 22. és 28. között tartják a kórházi oltópontokon. A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is, olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

101 megyei és városi kórházban várják az oltásra jelentkezőket reggel 7 és este 19 óra között. A kórházak megemelt kapacitással készülnek az Oltási akcióhétre, Budapesten kiemelten emelik az oltópontok számát.

Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.

Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben oltják majd be, akik pedig nem regisztráltak külön, azok a helyszínen tehetik majd meg ezt.

A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, az üzemorvosok rendelkezésére bocsájtják az igényelt mennyiségű oltóanyagot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!