Pintér Sándor szerint adattorlódás miatt jelentett 107 koronavírus miatt elhunytat az operatív törzs

2021. november 04. – 18:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az operatív törzs által közétett adatokkal ellentétben tegnap és tegnapelőtt is 30-an haltak bele a koronavírus szövődményeibe – mondta Pintér Sándor belügyminiszter bizottsági meghallgatásán, amiről az RTL Híradó közölt egy részletet.

Ennek ellenére az operatív törzs tegnap reggel 74, csütörtökön 107 előző napi halottról adott hírt. Ez még a cikk írásakor is így volt.

A probléma mögött Pintér szerint az állt, hogy a háromnapos hétvége miatt egyes kórházakban megcsúszott a statisztikai szolgáltatás.

Az esetről küldtünk kérdéseket az operatív törzsnek, válaszukkal frissítjük majd a cikket.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom