Emmi: A szülők és vendégek csak védettségi igazolvánnyal vehetnek részt a szalagavatókon

2021. október 30. – 12:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szalagavató bál speciális iskolai rendezvény, ezért nem vonatkozik rá a veszélyhelyzetben előírt szabályozás, a diákok és a tanárok korlátozás nélkül részt vehetnek rajta, a családtagok és meghívott vendégek viszont csak védettségi igazolvánnyal, derül ki az ADOM Diákmozgalom által közzétett levélből, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) küldött ki a középiskolák vezetőinek.

Az október 21-i dátumú, Kásler Miklós aláírásával ellátott levélben a miniszter azt írja, hogy a szalagavatókon a végzős vagy alsóbb évfolyamra járó tanulók a napi iskolába járás során amúgy is találkoznak és együtt vannak, ezért korlátozás nélkül részt vehetnek ezeken az iskolai rendezésű programokon. Ugyanez vonatkozik az iskolák pedagógusaira, dolgozóira.

A külsős személyek esetében azonban Kásler indokoltnak látja a kormányrendelet előírásának alkalmazását, miszerint ezeken a zárt térben tartott rendezvényeken csak a koronavírus ellen védettek, és a felügyeletük alatt lévő 18 éven aluliak vehetnek részt.

Az ADOM Diákmozgalom posztját a hvg.hu szúrta ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!