A járvány miatt beléptetés mellett, de idén megtartanák a karácsonyi vásárokat Bécsben

2021. október 28. – 16:23

Másolás

Vágólapra másolva

A stabil járványhelyzetre tekintettel ezúttal várhatóan nem marad el a karácsonyi szezon Bécsben, rendhagyó óvintézkedésekkel készülnek a karácsonyi vásárokra, írja közleményében az osztrák főváros külképviseleti irodája.

Most dolgozzák ki a járványügyi intézkedéseket, de az már biztos, hogy csak koronavírus ellen oltottak, gyógyultak vagy negatív PCR-teszttel rendelkezők mehetnek be a várhatóan november közepétől nyitó vásárokra. Lesz beléptetés is, ennek mikéntjén még dolgoznak, mivel mindegyik vásárnak más a felépítése, írták.

Három lehetséges verzió van:

  • a látogatókat a gasztronómiai standoknál ellenőrzik;
  • elkerítik a gasztronómiai részt, és itt ellenőrzik a belépőket;
  • vagy pedig a teljes vásárterületet körbekerítik, és máshol mehetnek majd be azok, akik fogyasztani szeretnének, és azok, akik csak körülnéznének a standoknál.

Mint írták, a mostani állás szerint a vásár területén nem kötelező a maszk viselése, de ha romlik a járványhelyzet, lehetnek további szigorítások.

Karácsonyi vásár Bécsben még 2016-ban – Fotó: Alexey Vitvitsky / Sputnik / Sputnik via AFP
Karácsonyi vásár Bécsben még 2016-ban – Fotó: Alexey Vitvitsky / Sputnik / Sputnik via AFP

A bécsi városháza előtti mesevilág, a Wiener Weihnachtstraum, benne a Christkindlmarkttal november 12-től december 26-ig lesz nyitva. Ezúttal nem építik meg a korcsolyapályát erre az időszakra. Viszont a városháza előtt január közepétől március elejéig így is lehet majd a tervek szerint korcsolyázni.

2020-hoz hasonlóan azonban idén sem rendezik meg a Szilveszteri Ösvényt, a Silvesterpfadot a bécsi belvárosban, mivel nem tudnák garantálni a járványügyi előírások maradéktalan betartását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!