Több kórházban és szociális intézményben is korlátozásokat vezettek be a járvány miatt

2021. október 26. – 11:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő reggeltől kezdődően határozatlan időre látogatási tilalmat rendeltek el a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet összes osztályán – írta meg az Mfor.hu.

A lap szerint így már kilencre emelkedett a tiltó intézkedést meghozó kórházak száma. Az alábbi intézményekben is látogatási tilalom van a koronavírus-járvány negyedik hullámának idején:

  • a Semmelweis Egyetemhez tartozó Városmajori Szív- és Érgyógyászati, a Pulmonológiai, a Belgyógyászati és Hematológiai, a Belgyógyászati és Onkológiai, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán október 21. óta;
  • a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézetben október 21. óta (részleges);
  • a Zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban az Általános és Érsebészeti Osztályon, valamint a Csecsemő- és Gyermekosztályon október 22. óta (részleges);
  • a tatabányai Szent Borbála Kórházban október 23. óta;
  • a Vaszary Kolos Kórházban október 23. óta;
  • a győri Petz Aladár Kórházban október 23. óta.;
  • a komáromi Selye János Kórházban pedig október 24. óta.

Ezen kívül a Békés Megyei Központi Kórházban az emelkedő betegszámok miatt átszervezték a betegutakat.

Frissítés 13:19-kor: Cikkünk megjelenése után egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy az egri Markhot Ferenc kórházban október 22-től rèszleges, október 25-teljes látogatási tilalom van érvényben.

Frissítés 17:40-kor: Látogatási és intézmény elhagyási tilalmat vezettek be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat több bentlakásos intézményében (Miskolc, Eger, Mátrafüred, Salgótarján) is, erről a szervezet Facebook-oldalán osztottak meg egy tájékoztatót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!