Szlovákiában mától már 5 éveseket is oltanak

2021. október 14. – 10:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Olyan gyerekek kaphatnak oltást, akik vagy maguk, vagy a családtagjaik miatt különösen veszélyeztetettek.

A pozsonyi Új Szó tájékoztatása szerint már lehet kérni a Covid-19 elleni oltást az 5 és 11 év közötti gyerekeknek is Szlovákiában. Erről Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője adott tájékoztatást.

A minisztérium közlése szerint olyan krónikus betegségben szenvedő gyerekek kaphatják meg a vakcinát, akiknek állapotát jelentősen súlyosbíthatná a Covid-19, esetleg a halálát okozhatná a betegség.

A tárca közölte, hogy az idegrendszeri betegségek, a krónikus tüdőbetegség, a súlyos immunrendellenesség, a daganatos megbetegedések, a krónikus szívelégtelenség, a tüdőbetegség okozta magas vérnyomás, a súlyos vérszegénység vagy más súlyos betegségek jelenthetnek ilyen kockázati tényezőt. Az oltásról szakorvosnak kell döntenie.

Olyan gyerekek törvényes képviselői is kérhetik a védőoltást, ahol a gyerekkel egy háztartásban élő, veszélyeztetett személyre komoly kockázatot jelentene a Covid-19.

A gyerekeket egyelőre három helyen oltják: a pozsonyi gyermekkórházban, a Turócszentmártoni Egyetemi Kórházban és a Kassai Egyetemi Gyermekkórházban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!