Oroszországban a járvány kezdete óta nem volt olyan magas az egy napra jutó áldozatok száma, mint most

2021. szeptember 24. – 17:40

Másolás

Vágólapra másolva

828-an haltak meg egy nap alatt koronavírus miatt Oroszországban a pénteki adatok szerint. Ez abszolút rekordnak számít a járvány kitörése óta, írja az MTI.

A halálozások száma negyedik napja meghaladja a nyolcszázat. A járvány kezdete óta 202 273-an haltak bele a vírusba az orosz operatív törzs adatai szerint. Az igazolt fertőzöttek száma 21 397-tel 7 376 374-re emelkedett. A napi növekmény 0,29 százalék, az új esetek 8,2 százaléka volt tünetmentes. Az országban 599 493 aktív esetet tartanak számon. A felépültek száma 15 828-cal 6 574 608-ra nőtt.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 188,7 millió, az elmúlt napon pedig 539 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 1 254 083 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Alekszandr Gincburg, a Covid-19 elleni első orosz oltóanyagot kidolgozó Gamaleja Intézet igazgatója egy pénteki tanácskozáson kijelentette, hogy a Szputnyik V után a páciensek „bármelyik” széles körben alkalmazott vakcinával újraolthatók az új koronavírus ellen. Az akadémikus konkrétan a Modernát, a Pfizert és az AstraZenecát nevezte meg. Hozzátette, hogy az ezen oltóanyagok által okozott esetleges mellékhatásokért a gyártó viseli a felelősséget.

Habár júliusban csúcsra jutott a járvány Oroszországban, a Kreml mégis kizárta, hogy külföldi oltóanyagokat engedélyezzenek a koronavírus ellen. Tette mindezt annak ellenére, hogy egyebek mellett a lakosságnak az orosz vakcinákkal szembeni bizalmatlansága miatt akadozik az oltási kampány. Ekkor még Oroszország csak négy vakcinát engedélyezett, közöttük a Szputnyik V-t.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!