Több tucat ember koronavírusos lett Putyin közvetlen környezetében

2021. szeptember 16. – 09:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Többtucatnyian kapták el a koronavírus-fertőzést Vlagyimir Putyin orosz elnök környezetében, írja az MTI, miután ezt maga Putyin jelentette be, amikor videókapcsolat segítségével felszólalt a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) dusanbei csúcstalálkozóján.

„Nagyon sajnálom, de ez azzal áll összefüggésben, hogy a legközelebbi környezetemben koronavírusos megbetegedéseket mutattak ki. Nem egy és nem két, hanem több tucat emberről van szó”

– mondta az orosz elnök. Az egyébként már kedden kiderült, hogy Putyin karanténba vonul „a környezetében történt koronavírusos esetek miatt”. Most Putyin azt közölte, hogy egy ideig „önizolációban” marad.

A Kreml sajtószolgálata kedden azt közölte, az orosz elnök Emomali Rahmon tádzsik elnökkel folytatott megbeszélésén jelentette be a karanténját. Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy Putyin legkevesebb egy hétig marad karanténban. Közlése szerint a fertőzöttek többsége az államfő biztonsági szolgálatában szolgál, de súlyos esetről nem tudni. Azt is elmondta, hogy a fertőzéses esetek nem kérdőjelezik meg a Szputnyik V vakcina hatékonyságát.

Putyin be van oltva, természetesen Szputnyikot kapott még tavasszal, a mostani tesztje negatív lett, elővigyázatosságból hozta meg ezt a döntést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!