A fertőzöttek átlagéletkora 40 felett van, a 60 év felettiekből 400 ezren nincsenek beoltva

2021. szeptember 16. – 11:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hatvan év felettiekből 400 ezren egyáltalán nincsenek beoltva, ezek az emberek „kevés jóra számíthatnak”, mivel a delta variáns sokkal fertőzőképesebb elődeinél, és mindenkit elér majd, oltottakat és oltatlanokat egyaránt – mondta Rusvai Miklós virológus az M1-en csütörtökön.

Rusvai elmondta, hogy az intenzíven fekvők és az elhunytak között nagy az oltatlanok aránya, a külföldi adatokkal összhangban. A virológus szerint a fertőzési görbe mintázata hasonlít ahhoz, amit 2020 szeptemberében lehetett tapasztalni.

Szerdán 458 új fertőzöttet találtak, a kórházban ápolt betegek száma pedig 36-tal, a halottak száma 4-gyel emelkedett. Egy éve ilyenkor 8 halott volt, kevesebben, 324-en voltak kórházban és 18-an lélegeztetőgépen, holott ekkor még nem volt oltás. A fertőzöttek száma akkor 581 volt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a Világgazdaság lapnak adott válaszában közölte, hogy az elmúlt heti adatok alapján a fertőzöttek korösszetétele, átlagéletkora jelentősen nem változott: 41,7 év.

Az NNK adatai szerint valamennyi korosztályban igazoltak fertőzöttet, azonban a fertőzöttek kétharmada a 20–59 év közöttiek közül került ki. A legtöbb fertőzést a fővárosban igazolták, azonban a vírus terjedése Heves megyében volt a legintenzívebb, ahol közel kétszeresére nőtt egy hét alatt az új esetek száma, írja a lap.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!