Koronavírusban halt meg az az amerikai rádiós, aki korábban a vakcinák bojkottját sürgette

2021. szeptember 14. – 18:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bob Enyart, egy coloradói jobboldali rádió műsorvezetője volt. Enyart korábban arra buzdította az embereket, hogy bojkottálják a koronavírus elleni védőoltásokat. Végül koronavírusban halt meg, írja a Guardian.

Enyart két hete került kórházba feleségével együtt a vírus miatt, hétfőn jelentette be a rádiója, hogy az egyébként lelkészként is dolgozó műsorvezető meghalt.

„A menny nyeresége egy hatalmas, betölthetetlen űrt hagyott maga után a földön”

– fogalmazott műsorvezetőtársa. A Denver Post arról számolt be, hogy Enyart a vakcinatagadás mellett is gyakorlott provokátor volt, egyszer egy tévéműsorban gúnyolta azokat az embereket, akik AIDS-ben haltak meg. Enyart azt is el akarta érni, hogy az abortuszt végző nőket halálbüntetéssel sújtsák.

Egy nappal korábban írtunk egy hasonló esetről, az izraeli oltásellenes mozgalom egyik élharcosa is belehalt a Covid-betegségbe. Chaj Saulian korábban oltásellenes tüntetéseket szervezett, azokon beszédeket mondott, és a közösségi médiában felszólította jelentős számú követőjét, hogy ne hordjanak maszkot és ne oltassák be magukat mert szerinte „nincs járvány, az oltás felesleges és veszélyes”.

Két héttel a megfertőződése után, súlyos állapotban került kórházba a Tel-Avivtól délre lévő Holonban, ahol hétfő reggel életét vesztette a koronavírus szövődményei miatt. Halála előtt két nappal, a kórházi ágyáról, oxigénmaszkban még felszólította oltásellenes követőit, hogy folytassák a harcot a vakcina ellen, és szálljanak szembe a „kormányzati kényszerítéssel”.

Nem ritka, hogy a járvány létét vagy súlyosságát tagadó és/vagy oltásellenes véleményvezérek lesznek covidosak és halnak bele a betegségbe. Az ismertebb amerikai eseteket ebben a cikkben mutattuk be. Fontos különbség, hogy a legtöbben, akik ilyen helyzetbe kerültek, haláluk előtt azt mondták, hibáztak, be kellett volna oltatniuk magukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!