Az amerikai milliárdosok együttesen 1,8 billió dollárral lettek gazdagabbak a járvány alatt

2021. augusztus 26. – 17:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A járvány jelentős pénzügyi nehézségeket okozott az Egyesült Államokban, legalábbis általánosan az emberek nagy részének: a nagyon gazdagok viszont nemcsak hogy sértetlenek maradtak, de együttesen 1,8 billió dollárral lettek gazdagabbak, írja a Business Insider.

Egy jelentés alapján az derült ki, hogy a milliárdosok együttes vagyonuk közel kétharmadát, pontosabban 62%-át szedték össze 2020. március óta. A Tesla vezérigazgatójának, Elon Musknak 150 milliárd dollárral nőtt a vagyona, ami 600%-os nyereséget jelent. Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója 75 milliárd dollárral gazdagodott ebben az időszakban.

A jelentés szerint eközben több mint 86 millió amerikai veszítette el a munkáját. A ProPublica júniusi jelentése szerint a gazdagok viszont azért tudtak gazdagodni, mert kevés, vagy semmiféle adót nem kellett fizetniük.

Infografikánkon korábban itt mutattuk be, hogy 2020 volt az amerikai milliárdosok legjobb éve: a top 10 milliárdos vagyonalakulásán jól lekövethető a trend, még a legalacsonyabb növekedési arányt felmutató Bill Gates vagyona is 23 százalékkal nagyobb volt decemberben, mint márciusban. A lista rekordere Elon Musk, ő egyenesen egy másik kategóriába ugrott vagyongyarapodásával, sőt: ő januárban időszakosan le is taszította Jeff Bezost az első helyről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!