21 új koronavírus-fertőzöttet találtak Új-Zélandon

2021. augusztus 22. – 21:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt egy napban 21 új koronavírusos esetet regisztráltak Új-Zélandon, öt nappal azután, hogy egyetlen eset miatt országos lezárásokat rendeltek el – írta meg a BBC.

Jelenleg 72 aktív esetről tudni. A városban hét iskola is pozitív esetekről számolt be, diákok betegedtek meg, emellett Wellingtonban, a fővárosban hat új beteget találtak.

Nagyjából fél éve nem jelentettek új esetet, amikor augusztus 17-én pozitív tesztet produkált egy aucklandi férfi, ezért országos lezárásokat rendeltek el. Aucklandben és Coromandelben, ahol a férfi járt, hét napig, más helyeken pedig három napig tartanak a korlátozások. Az új fertőzések miatt valószínű, hogy meghosszabbítják az aucklandi lezárást, amely kedden járna le.

Úk koronavírus-fertőzöttek számának hétnapos csúszóátlaga az elmúlt 4 hónapban Új-Zélandon és Magyarországon – Grafikon: OWID
Úk koronavírus-fertőzöttek számának hétnapos csúszóátlaga az elmúlt 4 hónapban Új-Zélandon és Magyarországon – Grafikon: OWID

Jacinda Ardern szerint az új fertőződést vélhetően a koronavírus delta variánsa okozta, ám ezt egészségügyi hatóságok akkor még nem erősítették meg. A koronavírus elleni küzdelemért felelős miniszter, Chris Hipkins szerint a delta variáns „nagyot változtat a játékon”, ami miatt a meglévő óvintézkedéseket már nem tartja megfelelőnek.

A szigetországban eddig szigorú lezárásokkal küzdöttek a járvány ellen, az intézkedések pedig hatékonynak tűntek. Tavaly óta alig több mint 3 ezer koronavírusos esetet regisztráltak, és csupán 24 áldozata volt a vírusnak.

Az új-zélandi egészségügyi minisztérium honlapja szerint az ötmillió lakosú szigetországban eddig csaknem 1,7 millióan kapták meg az oltás első adagját, 960 ezer ember kapott két oltást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!