Fél év után találtak egy covidos beteget, országos zárlatot hirdettek Új-Zélandon

2021. augusztus 17. – 11:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Országos zárlatot jelentett be kedden Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök azt követően, hogy fél év után ismét koronavírus-fertőződést regisztráltak az országban.

Az esetet Új-Zéland legnagyobb városából, Aucklandből jelentették. A zárlat ebben a városban – valamint a tőle mintegy 85 kilométerre található Coromandelben, ahová a fertőzött személy ellátogatott – hét, az ország többi részén pedig három napig tart majd.

Ardern szerint az új fertőződést vélhetően a koronavírus delta variánsa okozta, ám ezt egészségügyi hatóságok még nem erősítették meg. A miniszterelnök nem zárta ki azt sem, hogy további esetekre bukkannak. A négyes, legmagasabb szintű zárlat értelmében bezárnak az iskolák, irodák és minden, nem létfontosságú cikket árusító bolt is.

Mint mondta, azért döntöttek így, mert jobb egyből szigorítani és fokozatosan enyhíteni, mintsem alacsonyabb fokozatú zárlatot elrendelni, hogy aztán a járvány gyorsan terjedjen.

Az ötmillió lakosú csendes-óceáni szigetországban eddig 2570 fertőzöttet regisztráltak, és 26-an haltak bele a SARS-CoV-2 okozta betegségbe (Covid-19).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!