Jövő héttől a súlyosan fertőzöttek listájára kerülhet a horvát tengerpart egy része, sorra mondják le az előfoglalásokat

2021. augusztus 20. – 17:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) csütörtöki jelentése szerint a horvát tengermellék továbbra is kockázatos, narancssárga besorolás alá esik, de a növekvő esetszámok miatt

a jövő héttől várhatóan Zágrábbal együtt átkerül a piros jelzésű, azaz a súlyosan fertőzött régiók listájára.

Ez különösen rossz hír az idegenforgalomból élőknek. Sajtóhírek szerint ugyanis a turisták már elkezdték lemondani szeptemberi előfoglalásaikat, írja az MTI.

Péntekre egyébként sikerült beoltani az országban a felnőtt lakosság felét, de Horvátország még így is elmarad az európai átlagtól; csak Bulgáriában, Romániában és Lettországban oltottak be kevesebb embert a koronavírus ellen.

Vili Beros horvát egészségügyi miniszter szerint jelenleg az oltatlanok járványa zajlik az országban. Ezt mutatja az újonnan fertőzöttek, a kórházban kezelt betegek és az elhunytak összetétele. Június vége óta a fertőzöttek 85 százaléka, a kórházban kezelt betegek 87 százaléka, míg a koronavírus-járvány következtében elhunytak nyolcvan százaléka nem volt beoltva – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!