Átlagosan napi 63 új fertőzött volt a hétvégén, kilencen kerültek kórházba

Legfontosabb

2021. augusztus 16. – 09:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hétvégi összesített adatok szerint péntektől vasárnapig a következőképpen alakultak a koronavírus-járvány legfontosabb adatai:

  • 188 új fertőzöttet igazoltak (a három napra vetített átlag 63)
  • 3-an haltak meg péntek óta,
  • 92 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, a számuk csütörtökhöz képest 9-cel emelkedett,
  • 11 embert kezelnek lélegeztetőgépen, a számuk csütörtökhöz képest 3-mal csökkent,
  • 21 092 tesztet végeztek el a három nap alatt (a három napra vetített átlag 7030),
  • 8613-mal emelkedett a beoltottak száma: összesen 5 677 606-an kaptak eddig oltást, közülük 5 500 193 ember már a második oltását is megkapta,
  • 118 ezren már a harmadik oltást is felvették.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 768 308-an vannak. Az aktív fertőzöttek száma 12 155-re csökkent.

Az iskola közeledtével a szülőknek érdemes átgondolni az oltást, írja a kormányzati honlap. Már 200 ezer 12-17 év közötti diákot regisztráltak oltásra és 81 százalékuk már fel is vette azt. Továbbra is folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására is. Aki az iskolakezdésre szeretné beoltatni gyermekét legegyszerűbben internetes regisztrációval és időpontfoglalással teheti ezt meg. Az érvényes regisztráció után a www.eeszt.gov.hu honlapon automatikusan lehet időpontot foglalni a kórházi oltópontra vagy az a háziorvosnál, házi gyermekorvosnál is kérhető. Jelenleg két vakcina adható a 12-18 év közöttiek oltására: a Pfizer és a Moderna.

Az augusztus 20-i hétvégére országos oltásszünetet rendeltek el. Augusztus 20-22 között az Országos Kórházi Főigazgatóság utasítására nem adnak be oltásokat – volt olvasható a múlt héten a Honvédkórház honlapján. Akik ezekre a dátumokra kaptak időpontot, azok soron kívüli időpontot kapnak.

Lénárd Rita, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) alelnöke szombaton arról számolt be a Telexnek, hogy az elkövetkező tíz napra nem lehet időpontot foglalni a harmadik oltásra Budapesten, az időpontfoglaló rendszer szerint ugyanis a következő tíz napra „nincs a megadott keresési feltételeknek megfelelő időpont” választ adja. Más városokban, például Pécsen vannak szabad időpontok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!