Nincs szabad időpont a harmadik oltásra Budapesten

2021. augusztus 14. – 15:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem lehet időpontot foglalni a harmadik oltásra Budapesten, az időpontfoglaló rendszer szerint ugyanis a következő tíz napra „nincs a megadott keresési feltételeknek megfelelő időpont”. Erről a Magyar Orvosi Kamara (MOK) alelnöke, Lénárd Rita számolt be a Telexnek.

Lénárd szerint ő is és a MOK elnöke, Kincses Gyula is megpróbált időpontot foglalni az EESZT felületén az emlékeztető oltásra, azonban Budapesten ezt nem engedte a rendszer. Más városokban, például Pécsen viszont igen, így valószínűleg egyedül a fővárosban fogyhattak el a szabad időpontok a harmadik oltásra.

Ezt írja ki az időpontfoglaló rendszer, ha Budapesten szeretné valaki felvenni a harmadik oltást a következő tíz napban – Fotó: Olvasói fotó / Telex
Ezt írja ki az időpontfoglaló rendszer, ha Budapesten szeretné valaki felvenni a harmadik oltást a következő tíz napban – Fotó: Olvasói fotó / Telex

„Lehet, hogy olyan sokan regisztráltak, hogy ezért nincs szabad időpont a következő tíz napra – ami egyébként örömteli lenne –, de fontos lenne megtudni ennek az okát is”

– mondta a Telexnek Lénárd Rita.

Megkerestük az Országos Kórházi Főigazgatóságot is, hogy megtudjuk, miért nem lehet Budapesten időpontot foglalni az emlékeztető oltásra, valóban elfogytak-e a szabad időpontok a fővárosban, miért nem hirdettek több időpontot a harmadik oltásra, és miért csak a következő tíz napon belül lehet időpontot foglalni. Amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Frissítés 08.15-én, 17:32-kor: Megérkezett az Országos Kórházi Főigazgatóság válasza, ebben azt írják, folyamatosan hirdetik az új időpontokat, azonban sokan szeretnék felvenni a harmadik oltást – ehhez természetesen az oltópontok is igyekeznek alkalmazkodni. Arra is felhívják a figyelmet, hogy érdemes előre megtervezni a harmadik oltás időpontját, és „visszatérően nézni a meghirdetett időpontokat”. Mivel egyre nő az érdeklődés az emlékeztető oltás iránt, ezért „a kórházak minden hét első felében legalább 2 hétre előre publikálják az új időpontokat”, írta a Telexnek a kórházi főigazgatóság kommunikációs főosztálya.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!