Sydney-ben már katonákat is bevetnek az emberek otthon tartására

2021. augusztus 12. – 07:55

frissítve

Sydney-ben már katonákat is bevetnek az emberek otthon tartására
Fotó: Saeed KHAN / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Kibővítik a rendőrség jogkörét Sydney-ben, és még több katonát vezényelnek a városba, hogy hatékonyabban be tudják tartatni a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat – írja az MTI az Australian cikke alapján.

Új-Dél-Wales állam fővárosában a rendőrségnek joga lesz visszafordítani azokat, akik megpróbálják elhagyni az immár hét hete zárlat alatt lévő várost. A sydney-i rendőrség munkáját 300 fegyvertelen katona segíti, nekik elsősorban az a feladatuk, hogy a fertőzötteknél elrendelt karantént ellenőrizzék.

Ausztrália legnépesebb városában, Sydney-ben a karantén ellenére továbbra is nő a regisztrált fertőzöttek száma, sokan pedig a járvány elszabadulásától tartanak, miután az állam több városából jelentettek fertőzötteket.

Új-Dél-Walesben szerdán 344 esettel ismét rekordot döntött a regisztrált fertőzöttek napi növekménye.

A szomszédos Victoria államból 21 fertőzöttet jelentettek, eggyel többet, mint előző nap. Az állam fővárosában, Melbourne-ben augusztus 19-ig meghosszabbították a zárlatot. Ausztrália fővárosában, Canberrában több mint egy év után először regisztráltak igazolt koronavírus-fertőzöttet, ezért csütörtök reggelre rendkívüli kormányülést hívtak össze, ahol úgy döntöttek,

hét napra lezárják Canberrát.

A fővárosban helyi idő szerint öt órától lesz érvényben a kijárási tilalom a Japan Times híradása szerint.

Ausztrália 2020-ban karanténnal és határzárral hónapokig sikeresen tudta megfékezni a járványt. Az országban jelenleg a vírus delta variánsa terjed, ennek nyomán több régióban ismét szigorú korlátozásokat vezettek be. Az oltási kampány ugyanakkor csak lassan halad, részben azért, mert még mindig sokan vannak, akik nem akarják felvenni az oltást. A 16 éven felülieknek körülbelül a 24 százaléka vette fel eddig az oltás mindkét adagját.

Ahogy arról korábban a Telex is írt, a Tokióból hazatérő ausztrál olimpikonokra is 28 napos karantén vár, ezen több sportoló is kiakadt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!