Mától több helyen kötelező az oltási igazolvány Olaszországban a 12 éven felülieknek

2021. augusztus 06. – 05:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mától kizárólag oltási igazolvánnyal, vagyis zöld kártyával lehet csak belépni Olaszországban 12 éven felülieknek az éttermekbe, múzeumokba, uszodákba és fürdőkbe, illetve szabadtéri kulturális és sporteseményekre is, írja az MTI. A kártyát szúrópróbaszerűen ellenőrzik majd.

Szeptember 1-jétől újabb szigorításokat jönnek, ugyanis egy új rendelet szerint ősz elejétől a felsőoktatási intézményekbe is csak zöld kártyával lehet belépni a tanároknak és a diákoknak, illetve a távolsági buszokat is csak védettségi igazolvánnyal lehet igénybe venni. Az érintettek öt nap türelmi időt kapnak a megfelelő igazolás beszerzéséig, ezután vagy felfüggesztik őket az állásukból ennek hiányában, vagy igazoltan hiányzónak számítanak.

Olaszországban már az első oltás után jár a védettségi igazolvány, de akkor is kiállítják, ha valakinek friss vírustesztje van, illetve ha fél évnél nem régebben gyógyult ki a betegségből.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom