A koronavírus rekordgyorsasággal terjed az olimpián is

2021. augusztus 5. – 05:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az eddigi legmagasabb koronavírusos esetszámot regisztrálták a tokiói olimpia szervezői, a legutóbbi napon 31 új fertőzöttet találtak a játékokon részt vevő sportolók és szervezők között. Az eddigi napi csúcs a szerda reggel közölt 29 eset volt – írta az MTI.

A tokiói rendezők csütörtöki tájékoztatása szerint július elseje óta 353 pozitív esetre bukkantak.

Miközben a zárt, nézők nélküli olimpián is növekedett az új fertőzések száma, országosan is rekordot döntött a járvány terjedése Japánban.

A koronavírus csaknem másfél évvel ezelőtti megjelenése óta szerdán mérték az egy nap alatt regisztrált legtöbb új fertőzést, 14 207-et.

A japán sajtó tájékoztatása szerint Tokióban is rekordot kellett elkönyvelni, ott 4166 esetet regisztráltak, míg egy nappal korábban 3709-et, ugyanakkor csak hárommal nőtt a koronavírus miatti súlyos betegek száma, és egyetlen haláleset történt.

A japán fővárosban a fertőzés rohamosan gyorsul: a napi átlag az utóbbi egy hétre számítva 3478,7-re emelkedett az előző hétnapos időszakban feljegyzett 1954,7-ről. Szakértők szerint Tokióban jövő hétre már napi 6-8 ezerre emelkedik az újonnan fertőzöttek száma, a legborúlátóbb számítás alapján pedig akár 10 ezerre is felszökhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!