Kilencezer egyetemista kap ingyenjegyet az EFOTT nulladik napjára

2021. július 13. – 15:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„9 ezer olyan egyetemista kap ingyenes belépőt az EFOTT fesztivál 0. napjára, aki részt vett a járvány elleni védekezésben. Példát mutattak, köszönet a helytállásukért!” – jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookon.

A döntésről Novák Katalin, a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs vezetője is beszélt a törzs ülését követő sajtótájékoztatón, kedden. Ő szimbolikusnak nevezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium javaslatát, amelyet jó szívvel támogattak, hogy megköszönjék az egyetemi hallgatók segítségét.

2020 novemberétől nemcsak az orvosi egyetemek hallgatói, hanem más felsőoktatási intézmények, köztük például a Budapesti Műszaki Egyetem tanulói is beszálltak a járvány elleni védekezésbe. A BME-sek elsősorban járművezetői, szállítási és adminisztratív feladatokban segítették a tesztelést és mintavételezést végző egészségügyi szakemberek munkáját.

A védekezésben részt vevő egészségügyi szolgálati jogviszonyban dolgozók, a rendvédelmi dolgozók, katonák és a honvédségi alkalmazottak, a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi
és kormányhivatali dolgozók fejenként 10 nap extraszabadságot kaptak a kormánytól, ez összesen 170 ezer embert érint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!