Jön a Covid-lottó Szlovákiában, és pénzjutalmat kap, aki rábeszél valakit az oltásra

2021. július 1. – 05:46

Másolás

Vágólapra másolva

Szlovákia bevezeti a Covid-lottót, és mindenki pénzjutalmat kap, aki rábeszél egy másik embert az oltásra, írja az Új Szó szlovákiai magyar hírportál.

Északi szomszédunk maximum 2 millió eurót (nagyjából 700 millió forintot) fog elkölteni erre hetente, a sorsoláson azok is részt vehetnek, akik már korábban beoltatták magukat, nem a nyereményjáték hatására.

Igor Matovič volt szlovák kormányfő, jelenlegi miniszterelnök-helyettes azt szeretné, ha a köztévében vasárnaponként sorsolnák ki a heti fődíj nyertesét, és mindennap este hétkor a napi nyerteseket. Konkrét összegeket még nem közölt.

Emellett mindenki pénzjutalmat kap, aki rábeszél egy másik embert az oltásra – ha 50 év alattit, akkor 30 eurót (10 500 forint), ha 60 alattit, 60 eurót (21 ezer forint), ha még idősebbet, akkor 90-et (31 500 forint).

Beoltáskor a rábeszélt személy fogja bejelenteni, hogy ki győzte meg, és adnak neki egy kódot, amivel felvehető a jutalom. „Kérem, csak tessék!” – válaszolta Matovič arra a kérdésre, hogy így akár házastársak is kölcsönösen rábeszélhetik egymást, és pénzért beoltathatják magukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!