Izraelben már zárt térben sem kell maszkot hordani

2021. június 15. – 11:15

Másolás

Vágólapra másolva

Izraelben keddtől már zárt térben sem kell maszkot viselni a koronavírus-járvány ellen, ezzel az utolsó jelentős korlátozást is megszüntették, köszönhetően annak, hogy továbbra is csökken az új megfertőződések száma, írja az MTI.

Izrael a koronavírus elleni beoltottság szempontjából az élmezőnyhöz tartozik a világon, a 9,3 millió lakos mintegy 55 százalékát már teljesen beoltották, bár az oltási ütem az utóbbi időben lelassult. Június eleje óta már legfeljebb egy a halálos áldozatok napi száma az egészségügyi minisztérium adatai szerint.

Továbbra is maszkot kell viselniük az egészségügyi intézményekben a be nem oltott személyzetnek és a pácienseknek, a légi utasoknak és az éppen házi karanténba tartóknak. Szabad térben már áprilisban eltörölték a maszkviselési kötelezettséget.

Június elején az ország megkezdte a 12-15 évesek oltását is. Előzőleg hosszú tanácskozások után az izraeli egészségügyi minisztérium úgy döntött, hogy kifejezetten csakis a valamely kockázati csoporthoz tartozókat szólítják fel oltásra, vagyis a krónikus betegségekben, légzőszervi megbetegedésekben, cukorbetegségben, túlsúlyos és rákos betegségekben szenvedő serdülőkre vonatkozik a felhívás, és nem tesznek közzé átfogó ajánlást a 12–15 éves gyermekek oltására, hanem teljesen a szülőkre és a gyermekekre bízzák a kérdés eldöntését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!