Nagy-Britanniában 2020 márciusa óta most először nem jelentettek be új koronavírusos halálesetet

2021. június 1. – 20:22

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy-Britanniában 2020 márciusa óta először fordult elő, hogy nem jelentettek új, a koronavírus-fertőzés miatt bekövetkezett halálesetet – írja a Reuters.

„Az egész ország nagyon örül, hogy tegnap nem jegyeztek fel a koronavírushoz kapcsolódó haláleseteket” – mondta Matt Hancock brit egészségügyi miniszter kedden, és hozzátette, a vakcinák egyértelműen hatásosnak bizonyultak.

„De a kétségtelenül jó hír ellenére tudjuk, hogy még nem győztük le ezt a vírust, és mivel az esetek száma továbbra is emelkedik, kérjük, ne feledkezzenek meg az óvintézkedésekről, és ha tehetik, mindenképpen kapják meg mindkét oltást” – mondta.

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint a világjárvány halálos áldozatainak száma Nagy-Britanniában 127 782, ami az ötödik legmagasabb szám a világon. Az elmúlt 24 órában 3165 új fertőzöttet diagnosztizáltak az országban, hétfőn 3383 új betegről számoltak be, egy héttel korábban pedig 2493 új esetet jelentettek – írja a BBC.

Az emelkedő esetszámok az Indiában azonosított variáns megjelenésének tudható be. A BBC megjegyzi, hogy a hétvégén és a hét eleji napokon gyakran alacsonyabb számokat jelentenek a halálozási statisztikákban. Ez azért van, mert a munkaszüneti napokon kevesebb statisztikus dolgozik az adatok számolásán és rögzítésén. Elképzelhető, hogy néhány, a hétfői banki szünnapon (bank holiday) elhunyt ember halálát csak szerdán fogják bejelenteni.

Az angliai közegészségügyi szolgálat (Public Health England) orvosigazgatója, Dr. Yvonne Doyle szerint a halálozási adatok biztatók, de a miniszterhez hasonlóan ő is hangsúlyozta az oltás fontosságát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!