Szerbiában is engedélyezik a 12-15 évesek Pfizerrel való oltását

2021. május 31. – 11:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mint megírtuk, pénteken az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte a Pfizer-vakcina használatát a 12–15 éves körében is. Németország már korábban bejelentette, hogy június 7-étől már 12 éves kor felett lehet regisztrálni oltásra. Szombaton Horvátországban és Romániában is engedélyezték a fiatalok oltását. A Pfizer vakcináját korábban már Kanada és az Egyesült Államok is engedélyezte a 12-15 évesek körében.

Most viszont Szerbia jelentette be, hogy a Szerbiai Gyógyszerügynökség megindította azt az eljárást, amely keretein belül kezdeményezik, hogy Szerbiában is alkalmazzák a Pfizer oltóanyagát a 12 éven felüli gyerekek számára, írja a Szabad Magyar Szó.

„Ez igen jelentős döntésnek számít, mert ennek a generációnak az immunizációjával egy olyan csoportot fedünk le, amely potenciálisan komoly vírusterjesztő” – mondta Branislav Tiodorović, epdiemiológus, a köztársasági válságstáb tagja. Az oltás az ő esetükben sem lesz kötelező, a szülők kérhetik, miután kikérték a gyerekorvos véleményét.

A Telex megkérdezte az operatív törzs sajtóosztályától, hogy Magyarországon mikorra várható a 12-15 évesek oltásáról döntés, de a válaszukból egyelőre nem derült ki konkrétum:

„Az Operatív Törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a WHO és EMA koronavírus oltásokkal kapcsolatos ajánlásait. A 12-15 éves korosztály oltásáról az Operatív Törzs a későbbiekben fog döntést hozni”.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!