Két kórházban is elmaradhatott a második oltás az AstraZeneca vakcinájával

2021. május 31. – 15:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Telexnek egy olvasója írta meg, hogy délelőtt elment a Kútvölgyi kórházba, ahol a második AstraZeneca oltását kellett volna megkapnia, de a regisztrációs pultnál közölték vele, hogy nincs elég vakcina, ezért ma nem fognak ebből a vakcinatípusból második oltást beadni. Mint írta, azt mondták neki, hogy

„valószínűleg június 3-án vagy 10-én érkezik majd elegendő szállítmány, nem tudják garantálni, de felírtak egy listára, majd hívnak”.

Az olvasó ezért átment a Városmajori Kórházba, de ott sem járt sikerrel, azt mondták neki, hogy csak azoknak adhatják be az oltást, akik első oltásként kapják, és a mai napra foglaltak időpontot az EESZT rendszerében. Ezután felhívott egy másik kórházat is, de ott azt a tájékoztatást kapta, hogy „esélytelen, hogy ne ott oltsák be, ahol az elsőt kapta”.

Az ugytudjuk.hu arról számolt be szintén olvasói panaszra hivatkozva, hogy a szombathelyi Markusovszky kórházban is hasonló történt. Ott már a kórház ajtajára ki volt ragasztva egy szöveg arról, hogy

„a mai napon oltóanyag hiányában az AstraZeneca második oltása elmarad. Csütörtökön 8-15 óra időtartamban kerül pótlásra.”

13:21-kor küldünk kérdéseket az operatív törzsnek, hogy igazak-e ezek az olvasói beszámolók, illetve amennyiben igen, csak ezen a két oltóponton volt-e probléma az AstraZeneca második dózisának beadásával, és milyen probléma miatt nem érkeztek meg a vakcinák az oltópontokra. Eddig nem kaptunk választ a kérdéseinkre, amennyiben válaszolnak, frissítjük a cikket.

Frissítés 15:25-kor: Az operatív törzs a Kútvölgyi kórház esetében már válaszolt kérdéseinkre, eszerint

„a Kútvölgyi oltóponton helyi adminisztrációs hiba és nem vakcinahiány miatt alakult ma ki kisebb zavar. A 4 hete AstraZenecával beoltottaknak a papír alapú oltási lapon tévedésből a korábbi protokoll szerint (12 hét helyett 4 hétre) adták meg a második oltás időpontját, a legtöbb érintettet sikerült telefonon elérni és a helyes időpontra behívni, de mindössze 19 főt nem értek el telefonon, és ők ma megjelentek. Természetesen ők is meg fogják kapni az második oltást egy egyeztetett időpontban, az ehhez szükséges vakcina rendelkezésre áll”.

Frissítés 2.: A szombathelyi kórház ügyéről az operatív törzs azt a tájékoztatást adta, hogy

„ma technikai fennakadások miatt az AstraZeneca-vakcina kiszállítás késett, ezért az ezzel a vakcinával mára tervezett oltásokat csütörtökre halasztották, az érintettektől elnézést kértek. A többi oltás zavartalanul zajlik. Az eset körülbelül húsz oltandót érintett, a többieket előzetesen már sikerült értesíteni a halasztásról”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!