Ausztriában elég a zöld kártyához a Sinopharm, de a Szputnyik V nem

2021. május 18. – 13:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Noha nemrég még arról írtunk, hogy Ausztria nem biztosítja azok számára a moziba, vendéglátóhelyre vagy hotelekbe való belépéshez szükséges zöld kártyát, akiket nem az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákkal oltottak be, mára ez az álláspont megváltozott: hétfőn ugyanis közölte Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter, hogy elismerik a Sinopharm-oltást is, mivel a WHO ajánlotta annak veszélyhelyzeti alkalmazását. Nem igaz ugyanez a Szputnyik V-re, így akit ezzel oltottak Magyarországon, annak nem jár automatikusan a zöld kártya.

A Kurier cikke szerint aki rendelkezik elfogadott oltással, hat hónapon belül átesett a fertőzésen, vagy negatív teszttel rendelkezik, azt nem kötelezik karanténra. A magas fertőzöttséggel bíró területekről érkezőknek azonban egyelőre karanténba kell vonulniuk az országba történt belépés után. Az elsődleges hírek szerint nem kell karanténra készülniük az alábbi országokból érkezőknek:

Németország, Belgium, Bulgária, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Liechtenstein, Görögország, Írország, Izland, Izrael, Olaszország, Lettország, Luxemburg, Málta, Monaco, Új-Zéland, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, San Marino, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svájc, Dél-Korea, Csehország, Magyarország, Vatikán, Andorra és Ausztrália.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!