Rémhírterjesztés miatt indítottak eljárást egy férfi ellen, aki arról posztolt, minden beoltott meghalt egy faluban

2021. május 13. – 13:19

Másolás

Vágólapra másolva

Az operatív törzs csütörtöki tájékoztatójának elején arról beszéltek, egy nagykanizsai férfi ellen eljárást indított a rendőrség rémhírterjesztés miatt. A férfi ugyanis a közösségi médiában arról posztolt, hogy egy Nyíregyháza melletti faluban mindenki meghalt a védőoltás beadása után. A poszt gyorsan terjedt, és a falu polgármesterét is többen megkeresték, emiatt külön közleményt is ki kellett adnia, hogy ez nem igaz, rémhír.

A poszt alkalmas volt a rémhírterjesztésre, és a védekezés akadályozására, a poszttal csak figyelmet akart az illető, aki elismerte tettét, szabadlábon védekezik. Május 11-én a rendőrség a lakásában házkutatást tartott, számítógépét lefoglalták.

Ami még kiderült az operatív törzs tájékoztatójából: várhatóan a jövőben is lesz ilyen Pfizeres regisztrációs lehetőség, szerdán érkezett 64.800 adag Moderna, ami az első és második körös oltásokra a háziorvosokhoz kerül ki, 30 ezer Janssen vakcina is érkezett, szintén a háziorvosokhoz kerül ki, ma 67 ezer AstraZeneca is érkezett, ezek második körös oltásokra mennek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!