Háromnapos Sinopharm-oltást szervezett a kínai közösség az itt élő kínaiaknak Józsefvárosban

2021. május 12. – 15:28

frissítve

Háromnapos Sinopharm-oltást szervezett a kínai közösség az itt élő kínaiaknak Józsefvárosban
Fotó: Huszti István – Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Olvasónk jelezte, hogy szerda reggel a VIII. kerületi Auróra utcai oltópontnál nagyobb kínai csoport vár az oltásra, és őket Sinopharm-feliratos kínai segítők irányítják. Mint azt a kerületi önkormányzattól megtudtuk, a magyarországi kínai közösség ajánlotta fel a szervezést, az intézmény pedig szívesen adott teret a tömeges oltásnak.

Mi is kinéztünk ma a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központhoz, de mivel ma csak délelőtt volt oltás, így már csak néhány emberrel találkoztunk, köztük az egészségügyi központ logójával és Sinopharm-felirattal ellátott pólót viselő önkéntes segítőkkel.

Szerettünk volna ott helyben néhány kérdést feltenni az akcióval kapcsolatban, de az önkéntesek egy öltönyös úrhoz irányítottak minket, aki kért egy kis türelmet, míg megkérdezi, nyilatkozhat-e nekünk, ám végül úgy jött ki az épületből, hogy nem nyilatkozhat.

Fotó: Huszti István – Telex
Fotó: Huszti István – Telex

Annyit tudott segíteni, hogy a kezünkbe nyomott egy papírt, amit a kórházi, rendelői intézményvezetők kaptak az Országos Kórházi Főigazgatóságtól, és amiben arra kérik az intézményvezetőket és a kórházakban dolgozókat, ne fogadjanak riportereket és fotósokat, videósokat, illetve csak az intézményvezető nyilatkozzon. És mint tudjuk, az ő nyilatkozatukhoz pedig a főigazgatóság engedélye kell.

Megkerestük a VIII. kerületi önkormányzatot, hátha ők tudnak mondani néhány részletet az oltási akcióról. Mint megtudtuk, a kínai közösségből érkezett megkeresés az egészségügyi központhoz, hogy van-e kapacitásuk beadni kínai vakcinás oltásokat, mert egy másik kerületben már volt egy ilyen oltási nap, ami nagyon sikeres volt. Így ők szívesen megszerveznék több száz ember oltását. Az intézmény pedig nyitott volt.

Fotó: Huszti István – Telex
Fotó: Huszti István – Telex

Egy hete jelentették be hivatalosan, hogy a Magyarországon élő külföldiek is tudnak regisztrálni a rendszerben. Az e heti józsefvárosi oltási napokat a kínai közösség tehát olyan, itt élő kínaiaknak szervezte, akik regisztráltak. Mint megtudtuk, a szervezés a kínai WeChat alkalmazás segítségével történt.

Az oltás háromnapos; szerda délelőtt és csütörtök, péntek egész nap, és

körülbelül 600 ember oltása történik meg ezeken a napokon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!