Ingyen tesztelik a felsősöket és középiskolásokat Pestszentlőrincen

2021. május 8. – 14:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 18. kerület ingyen teszteli a felsősöket és a középiskolásokat a jelenléti oktatás hétfői megkezdése előtt, jelentette be Kőrös Péter alpolgármester a kerület közösségi oldalán.

Mint elmondta, cél, hogy azok a gyerekek, akik hétfőn felső tagozatba, vagy gimnáziumba mennek, át legyenek szűrve Covid-fertőzöttség szempontjából. Az akcióban két szakrendelő vesz részt, ahova 7000 érintett gyereket, és több mint ezer pedagógust várnak.

Kőrös közölte azt is, hogy három hete alsósokat és az érintett pedagógusokat vizsgálták, akkor 12 Covid-fertőzött gyereket szűrtek ki.

Frissítés: Csepelen is van szombaton ingyenes szűrés

Olvasóink jelezték, hogy a jövő héten iskolába készülő összes Csepelen élő vagy Csepelen tanuló felső tagozatos és középiskolás diák koronavírus tesztjét elvégzik, amennyiben a szülők kérik. A tesztelés ingyenes.

Május 8-án szombaton a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat telephelyén (1212. Görgey Artúr tér 8.) reggel 9.00 óra és délután 17.00 óra között várják azokat a diákokat, akik igénybe szeretnék venni a gyorsteszt lehetőségét. Az általános iskolások felső tagozatosait délelőtt 9.00-től 13.00-ig, a középiskolásokat délután 13.00 órától 17.00 óráig fogadja a rendelő az épület 2. emeletén – írja közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester.

Újabb frissítés: Ferencvárosban is

A 9. kerületben május 7-8-9-én ingyenesen szűrik a felső tagozatos és középiskolás diákokat. További részletek itt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!