Minden második ember, akit leteszteltek, koronavírus-fertőzött volt az indiai Goában

2021. május 7. – 14:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint ötvenszázalékos a fertőzöttségi arány az indiai Goa államban azoknak a körében, akiket teszteltek – közölte a CNN a legfrissebb adatok alapján. A fertőzöttségi ráta péntekre lett 51,4 százalékos, itt a legmagasabb az összes állam közül Indiában, ráadásul a valós számok akár még ennél is magasabbak lehetnének, ha többeket is letesztelnének. A 1,5 milliós lakosú Goában mostanáig 690 360 tesztet végeztek.

„Eljött a cselekvés órája” – mondta az állam egészségügyi minisztere, Vishwajit Pratapsingh Rane, és megjegyezte, hogy akár egy teljes lezárásra is szükség lehet a vírus terjedésének meggátolása érdekében, ezért „már komolyan megfontolják” a lezárást.

Nem bírja a terhelést az állam egészségügyi rendszere, nehézségekbe ütköznek az oxigénellátással is, és mérsékelni kellene a fertőzöttségi arányt is. „Minden tőlünk telhetőt megteszünk, fokoztuk a tesztelési kapacitásainkat is, így már nem csak azokat tudjuk tesztelni, akiknek tünetei vannak” – mondta Rane.

Forrás: Our World in Data
Forrás: Our World in Data

Goában egyébként május 3-ig már tartottak egy négynapos lezárást, május 10-ig pedig korlátozták a nagy létszámú gyülekezéseket, de az üzletek, például az éttermek továbbra is nyitva tarthatnak 50 százalékos kapacitással – közölte a Indian Express.

Indiában néhány hét alatt lett igazán tragikus a koronavírus-járvány második hulláma, erről részletesen ebben a cikkünkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!