Hiába oltották be főleg kínai vakcinával a Seychelle-szigetekiek 60 százalékát, a sok új fertőzött miatt korlátozásokat vezettek be

2021. május 6. – 10:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb korlátozásokat vezetnek be a Seychelle-szigeteken, hiába oltották már be a 100 ezres népesség 60 százalékát – írja a BBC. A beoltottak 60 százaléka a Magyarországon is használt kínai Sinopharm-vakcinát kapta, amit az Egyesült Arab Emírségektől kapott az ország, a többieket pedig Indiában gyártott AstraZeneca-vakcinával.

A május elsejét megelőző három napban közel 500 új fertőzöttet regisztráltak, jelenleg több mint 1000 aktív beteg van a szigeten. Több mint négyötödük helyi, a maradék pedig külföldi állampolgár.

A BBC szerint az aktív fertőzöttek egyharmada már két adagot is kapott, míg a többiek csak egy adagot, vagy egyet sem.

Bezárták az iskolákat, és a sporteseményeket is két hétre felfüggesztették. A vendéglátóhelyeknek korábban be kell zárniuk, és a nagyobb összejöveteleket sem engedélyezik.

Kínai és emírségi vizsgálatok alapján a Sinopharm vakcinája 79 és 86 százalékos hatékonyságúnak bizonyult. A WHO is vizsgálja az oltóanyagot, a héten dönthetnek az engedélyezéséről.

Egy másik kínai vakcina, a Sinovac a gyártó szerint 91,25 százalékos hatékonyságú, de brazil vizsgálatok szerint csak 50,4 százalékos eredményre jutottak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!