Keddtől kinyit az Országos Széchényi Könyvtár a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára

2021. május 03. – 18:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatóit fogadja keddtől az Országos Széchényi Könyvtár és a Könyvtártudományi Szakkönyvtár a járványügyi előírások betartása mellett, írja az MTI.

A könyvtár törzsgyűjteményi olvasóterme és a KSZK keddtől péntekig 10–17 között tart majd nyitva. A különgyűjtemények, illetve a könyves- és ajándékbolt később nyitnak. Biztonsági okokból az intézetben egyszerre maximum 50-en lehetnek bent.

Az OSZK hozzátette, megérkezéskor kötelező lesz

  • az érintésmentes kézfertőtlenítő használata,
  • részvétel a ruhatárnál végzett testhőmérséklet-mérésen,
  • valamint a védettségi igazolvány felmutatása azt azt igazoló személyigazolvánnyal (vagy egyéb, igazolásra alkalmas dokumentummal).

A könyvtár területén kötelező lesz a 1,5 méteres távolság, maszk használata ajánlott. A visszaadott raktári és szabadpolcról levett dokumentumok 72 órás karanténba kerülnek.

A kormány járványügyi intézkedéseinek enyhítésében újabb lépcsőként lépett életbe szombattól, hogy a négymilliomodik beoltottól már kinyithattak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára az olyan szabadidős létesítmények, mint például a könyvtárak, állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, kaszinók.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom