Hétfőtől nem kell időpontfoglalás a kormányablakhoz, ha védettségi igazolvány ügyében megyünk

2021. május 02. – 19:52

Másolás

Vágólapra másolva

Az RTL Klub fordult kérdésekkel az Operatív Törzshöz a védettségi igazolványokkal kapcsolatban: az Operatív Törzs válaszából kiderült, hogy május 3-tól, hétfőtől időpontfoglalás nélkül is kereshetők lesznek a kormányablakok védettségi igazolványos ügyekkel.

Korábban írtunk arról, hogy a [email protected] címet felkeresve könnyen járhat úgy az ember (amennyiben problémája például az, hogy oltva van, de nem kapott igazolványt), hogy az alábbi sablonválaszt kapja:

„Amennyiben Ön jogosult (például megtörtént az első oltás, vagy a nyilvántartásban szerepel a fertőzöttségen való átesettség ténye) a hivatalból kiállított védettségi igazolványra, azonban az még nem került az Ön számára kézbesítésre, abban az esetben ügybejelentő lapot szükséges kitöltenie és elküldeni Budapest Főváros Kormányhivatala számára.”

Ahogy azt írtuk, eddig probléma volt, hogy habár ezt lehet személyesen is jelezni a kormányablakban, csak időpontfoglalás után engedik azt. Ha azonban az ember ránéz az oldalra, ott azzal szembesül, hogy Budapesten gyakran lényegében hetekig nincs szabad időpont védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézésre.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!