Megint felnyomhatták az egyik járványtagadó orvos-celebet rémhírterjesztés miatt

2021. április 26. – 12:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ketten is bejelentést tettek a Magyar Orvosi Kamaránál egy „orvos végzettségű üzletember miatt” azzal, hogy az érintett a közösségi médiában a vírussal összefüggésben is olyan videókat publikál, amikkel „rengeteg tévhitet terjeszt”. A feljelentésnek minősülő bejelentést a MOK a kormányhivatalhoz rendőrség számára továbbította, ők meg a rendőrséghez, akik elutasították a feljelentést – írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

Csakhogy a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség szerint körültekintően kell vizsgálni, felmerül-e rémhírterjesztés gyanúja, ezért az elutasító határozatot felülvizsgálták, és azt hatályon kívül helyezték, így a rendőrségnek újabb döntést kell majd hoznia.

A Telex úgy tudja, a bejelentést a járványtagadó, orvosi egyetemet végzett szcientológuskirály, Lenkei Gábor miatt tették. Decemberben szintén miatta tehettek bejelentést a kamaránál.

Az új szabályozás szerint aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A járványtagadó orvos-celebek érinthetetlenségéről ebben a cikkünkben írtunk bővebben > > > > >

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!