Több mint 78 ezer ausztrál szurkoló mehetett el egy meccsre vasárnap

2021. április 25. – 15:00

Több mint 78 ezer ausztrál szurkoló mehetett el egy meccsre vasárnap
A járvány kitörése óta még sehol sem voltak annyian sporteseményen, mint vasárnap Melbourne-ben Fotó: Quinn Rooney/Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus-járvány kitörése óta még soha nem voltak annyian egy sporteseményen, mint a vasárnapi Collingwood Magpies-Essendon Bombers ausztrálfutball-mérkőzésen, írja az MTI.

A szervezők tájékoztatása szerint a melbourne-i krikett-stadionban 78 113 szurkoló figyelte az összecsapást, amely az első világháborús ausztrál – új-zélandi közös katonai erők előtt tisztelgő Anzac-nap rangadója immár 1995 óta.

Victoria állam egészségügyi hatósága pénteken engedélyezte, hogy a 100 ezer fő befogadására alkalmas arénába 85 ezer drukkert beengedhessenek – végül valamivel több mint 78 ezer lett a nézőszám.

A Collingwood és az Essendon tavaly üres stadionban mérte össze erejét. Az ausztrálfutball-liga a helyszíni nézők tekintetében a világ egyik legnézettebb sorozata, 2019-ben, a pandémia kitörése előtt 35 108-as átlagnézőszámot produkált. Ausztrália viszonylag eredményesen kezeli a koronavírus-járványt, de még előfordulnak helyi lezárások. A vasárnapi találkozót egyébként az Essendon nyerte 109-85-re.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide >>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide >>>

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!