Bödőcs Tibor is írt az elhunyt koronavírusos kismamáról, és kérte, mindenki oltassa be magát

2021. április 22. – 12:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Meghalt három gyerekem bölcsis nénije, családi barátunk, Zsuzsa »néni«️. Róla írtak tegnap az újságok. Meghalt harmincnégy évesen. Egy másfél éves kislány és egy koraszülött kisfiú maradt anyuka nélkül. Megszakad a szívünk. Oltassák be magukat!”

– kezdte csütörtöki Facebook-bejegyzését Bödőcs Tibor, kormány- és rendszerkritikában gyakorlott humorista, majd miközben többször felszólította, kérte olvasóit, oltassák be magukat, felhívta a figyelmet a járványkezelésben tapasztalt káosz néhány elemére.

A 34 évesen elhunyt, koronavírusos kismamáról a Telex is írt, ő az első, akiről – könnyen meglehet, hogy véletlenül – a hivatalos tájékoztató oldalon is megírták, hogy várandós volt. A TündérPakk Közhasznú Alapítvány gyűjtést szervezett a család számára.

„Soha nem fogjuk megtudni, hogy ha sokkal több tesztet végeznek, ha alapos kontaktkutatás lett volna, ha máshogy zárunk és máskor, ha az orvosok, az ápolók szabadon elmondhatják, ha a cégek TAO-jukat a kórházaknak is ajánlhatták volna, ha az elmúlt 30 (150? 1000?) évben a minél több embernek legyen elviselhető az élet jegyében politizáltak volna kies hazánk urai… akkor mennyi áldozat lenne, lett volna”.

Bödőcs írt arról is, hogy persze sokan meghaltak a Covid előtt is, akár azért is, mert hosszú a várólista vagy elkaptak egy kórházi fertőzést, esetleg nem derült ki időben a baj, de persze sokan meg is gyógyultak, mert az egészségügyi dolgozók megmentették őket.

„Hozzászoktunk, hogy emelkedik az átlagéletkor, a halált tabusítottuk, becsapjuk magunkat azzal, hogy az élet egy habostorta, és nem tudunk mit kezdeni azzal, hogy nem.
Mégis! Ki válaszolja meg, hogy miért hal meg Magyarországon 10-ből kilenc beteg a lélegeztetőgépen? Máshol is ekkora ez az arány?” – tette fel a kérdést bejegyzésében.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!