Soha nem regisztráltak még ennyi új Covid-fertőzöttet egy hét alatt a világon

2021. április 19. – 22:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt hét napban több embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést globálisan, mint bármelyik másik héten a járvány kirobbanása óta – írja a Bloomberg. A teljes heti adat 5,2 millió fő, ráadásul sok olyan országban kilőttek az adatok, amelyek nincsenek a legjobban felkészülve a járványhelyzet súlyosbodására.

Az aggasztó eredmény annak ellenére jött össze, hogy a világ összes országa a lehetőségeihez képest mindent megtesz az oltási programok felpörgetéséért. A vírust ennek ellenére nem sikerült megfékezni, a heti adat a 2020 december közepén mért előző egyhetes csúcsot döntötte meg. Az USA-ban és az Egyesült Királyságban enyhén csökkent az új fertőzöttek száma, de a globális dél több országában épp az ellenkezője a helyzet, Brazília és India például a járvány felfutását tapasztalja. Beszámolók szerint Mumbai és Sao Paolo kórházai egyre nehezebben bírják az extrém terhelést.

A halálesetek száma is ezzel együtt növekszik, az április 18-at megelőző hét napban 88 ezer fő halt meg a fertőzés miatt. A hétvégén lépte át a járvány áldozatainak száma globálisan a 3 millió főt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!