Csúcson az oltási kedv, a biztosan vagy talán oltakozó felnőttek majdnem 6 millióan vannak

2021. április 16. – 10:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

59,1 százalékra emelkedett azok aránya Magyarországon, akik be akarják magukat oltatni a koronavírus elleni vakcinák valamelyikével, vagy már meg is tették ezt. Ez új csúcsot jelent az oltási hajlandóságban, miközben az oltásra talán hajlandók tábora is újra nőtt, 17,6 százalékra – derül ki a KSH április 5–11. közötti időszakot felölelő felméréséből.

Jelenleg tehát a biztosan oltakozó felnőttek száma 4,6 millió főre, a biztosan és talán oltakozóké együtt 5,98 millió főre tehető, ami ha realizálódik, közelíti a teljes lakosságot nézve 60 százalékos átoltottsági értéket. Ugyanakkor Orbán Viktor friss rádióinterjújában arról beszélt, ezzel nem elégedhetünk meg. Mint mondta, sokan azt hiszik, hogy ha a társadalom 60-70 százalékát beoltották, akkor már mindenki védett lesz, és meg lehet úszni az oltást, ő azonban arra figyelmeztetett, hogy ez nem így van.

Senki nem ússza meg: vagy beoltatja magát, vagy meg fog fertőződni

– jelentette ki a miniszterelnök. Mint fogalmazott, egyéni felelősség és egyéni védelem van.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!