Ingyen tesztelik az óvodásokat a XVIII. kerületben a nyitás előtt

2021. április 15. – 13:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Április 19-től, hétfőtől újra járhatnak iskolába az alsósok, és látogathatják az óvodát az odajáró gyerekek, ám hogy ez minél biztonságosabban történhessen meg, Budapest XVIII. kerületében ingyenes tesztelést szerveztek az óvodába járó gyerekeknek, az ott dolgozóknak, illetve a tanulók és iskolai dolgozók számára.

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere a Facebook-oldalán írt erről bővebben: eszerint jelentkezni április 16. éjfélig lehet a hétvégi tesztre.

„Április 17-én az A–K-val, április 18-án a L–ZS-vel kezdődő vezetéknevű résztvevőket várjuk” – írta.

A felsős gyerekek tesztelése várhatóan a május 10-re tervezett nyitás előtt, május 8–9-én lesz.

A Pedagógusok Szakszervezete részsikernek tekintette a kormány friss döntését, vagyis hogy a felsősök továbbra is online tanulhatnak, viszont aggasztónak tartják, hogy éppen azt a két korosztályt küldik be az intézményekbe, amelynél a legkevésbé lehet távolságot tartani, vagyis az óvodásokat és az alsósokat.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass