A Győrben felkészített Covid-önkéntesek mennének, de a kórházak még nem fogadták őket

2021. április 14. – 11:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Négyórás tréningek keretében már több mint két tucat Covid-önkéntest képzett ki a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Győr-Moson-Sopron megyei szervezetének elnöke és csapata, az egyik ilyenen a Telex győri tudósítója is részt vett, tapasztalatairól ebben a cikkében számolt be.

A önkéntesek itt megtanulták, hogy az oxigénszaturációval kilencven alatt baj van, és azt is, hogy mit kell tenniük, ha egy beteg elküldi őket melegebb éghajlatra. Szijjártó László, a MOK megyei elnöke a 24.hu-nak elmondta, hogy először 10, majd 19 fő vett részt a képzésen, ám egyelőre nincs dolguk, a vezetőség ugyanis bár körbekérdezett a kórházakban, azok még nem merték fogadni az önkénteseket. Szijjártó szerint nem zárkóztak el, de félnek, központi iránymutatásra várnak.

A szervezők most tárgyalást kezdeményeztek az Országos Kórházi Főigazgatósággal (OKF) az önkéntesek alkalmazása miatt. Azért velük, mert az OKF is keres önkénteseket. Szijjártóék azt ígérik, folyamatos mentális és szakmai támogatást biztosítanak majd azoknak, akik végül segíthetnek a betegeknek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!