50 millióval több vakcinát szállít a Pfizer június végéig az unióba

2021. április 14. – 14:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Június végéig 50 millióval több adaggal érkezik EU-ba a Pfizer–BioNTech vakcinájából – jelentette be szerdán Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Euronews cikke szerint. Az Európai Bizottság megállapodást kötött az amerikai–német gyógyszergyártó vállalatokkal az oltóanyagok szállításának gyorsításáról.

Ez azt jelenti, hogy a gyógyszergyártó vállalat április és június között összesen 250 millió vakcinát szállít az uniónak.

A Hvg.hu cikke szerint az 50 millió extra adagot népességarányosan fogják elosztani az uniós országok között, és az oltóanyagok már a második negyedévben a tagállamok rendelkezésére állnak majd.

Az Európai Bizottság egy új szerződésről is tárgyalni kezd a gyógyszergyártóval arról, hogy 1,8 milliárd adag vakcinát vásároljanak 2022-re és 2023-ra. Von der Leyen azt is mondta, ezeket az oltásokat már kizárólag az EU területén fogják gyártani.

Az Euronews azt írja, a Pfizer korábban azt ígérte, hogy 500 millió adag vakcinát szállít le az uniónak az év végéig, míg a Moderna várhatóan 360 millió, a Johnson & Johnson pedig 200 millió adagot teljesít.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!