Nézőpont: Év eleje óta 45-ről 72 százalékra emelkedett az oltáspártiak aránya

2021. április 12. – 09:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az év eleje óta 45-ről 72 százalékra emelkedett az oltáspártiak aránya a magyar felnőtt társadalomban, ami rekordértéknek számít – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet részére készített kutatásából, amit itt talál.

A Fidesz-közeli Nézőpont kormánylapnak készített felmérésében az jött ki, hogy az országos átlaghoz (72%) képest a kormánypártiak 10 százalékponttal nagyobb, a kormánykritikusok 12 százalékponttal kisebb aránya oltáspárti.

Érdekesség: három napja a Publicus Intézet a Népszava felkérésére végzett felmérését mutatták be, amiben azt írták: „arra a kérdésre, hogy ha választhatna az oltóanyagok közül, beoltatná-e magát a koronavírus ellen, a Fidesz–KDNP-szimpatizáns szavazók 51 százaléka válaszolt »inkább igennel«️, míg a szocialistákhoz kötődők 84 százaléka felelte ugyanezt, de a kormánypárti szavazóknál magasabb volt az oltási hajlandóság aránya a jobbikosok, a DK-sok és a Momentumosok körében is.”

A Nézőpont azt írja még, tavaly 30% körül mozgott az oltási hajlandóság, ami idén januárra már 45%-ra emelkedett, ez jött fel így tavaszra a felmérésük alapján 72 százalékra. „Mindez azt is jelenti, hogy nagyjából a felnőtt magyarok ötöde szeretné, ha beoltanák, de még nem regisztrált a védőoltásra. A miniszterelnök által pénteken kilátásba helyezett népszerűsítő kampánynak az ő megszólításuk lehet a reális célja” – írják.

A minta ezerfős, a lekérdezés telefonos volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!